UA
Pattern
Pattern

У Нафтогазі заявили, що опалювальний сезон в Одесі знаходиться під загрозою зриву.

У Нафтогазі заявили, що опалювальний сезон в Одесі знаходиться під загрозою зриву.

Додано: 2019-09-11

Через високу заборгованість виробників тепла в Одесі, теплопостачання міста взимку знаходиться під питанням. Про це заявили в прес-службі НАК "Нафтогаз України".

 
За даними компанії, загальна заборгованість АТ "Одеська ТЕЦ" і КП "Теплопостачання міста Одеси" становить майже 1,7 млрд гривень. Зокрема, заборгованість Одеської ТЕЦ перед Нафтогазом становить 840,9 млн гривень, наданий в компанію графік погашення заборгованості ТЕЦ виконує лише на 74%.

"Для того, щоб мати можливість в подальшому купувати газ у Нафтогазу, Одеська ТЕЦ повинна оплатити не менше, ніж 161,0 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Також в Нафтогазі відзначили, що заборгованість КП "Теплопостачання міста Одеси" становить 836 млн гривень.

 "Для досягнення мінімального рівня розрахунків, передбаченого Положенням про ПСО, підприємству необхідно сплатити не менше, ніж 222,4 млн грн", - підкреслили в НАКу.

У зв'язку з цим в Нафтогазі закликали Фонд держмайна, який здійснює управління Одеської ТЕЦ, а також місцеві органи влади вжити невідкладних і дієвих заходів для виконання теплопостачальними підприємствами міста вимог Положення про ПСО і умов укладених з компанією договорів.


За матеріалами: MIGnews.com.ua