UA
Pattern
Pattern

Тарифи на воду у 2020 році.

Тарифи на воду у 2020 році.

Додано: 2020-02-11

Немає єдиного тарифу на воду по Україні. Ціна залежить від області і навіть від міста. Відповідно і підняття цін у містах відбувається незалежно одне від одного.
 
Так, ціна на холодну воду зросла в середньому на 15-20%, а подекуди і на 30-35%. Натомість у більшості міст ціна на гарячу воду навпаки зменшилася на 30%.
 

Як зміняться тарифи на холодну воду?

Ціна на тарифи на холодну воду для населення зросла у всіх містах з 5 лютого 2020. У деяких містах відбулося незначне підняття, як-от в Києві чи Рівному на 10-12%. Натомість на мешканців Черкас, Луцьку та Тернополя очікує значне подорожчання – на 34-36%.

Як зміняться тарифи на гарячу воду?

У 124 містах України теплокомуненерго здійснили перерахунок і знизили тарифи на тепло та гарячу воду на 30%. Всі обласні центри, крім Сум, Черкас, Чернівців, Миколаєва та Полтава долучилися до цієї ініціативи. 

Сума перерахунку по квартирах:

  • по 1-кімнатних квартирах: від 80 гривень у Київській області та до 292 гривень у Львівській області.
  • по 2-кімнатних квартирах: від 110 гривень у Чернігівській області, до 435 гривень у Дніпропетровській області;
  • по 3-кімнатних квартирах: від 140 гривень у Дніпропетровській області, до 563 гривень у Рівненській області.

Чому ціна в містах України різна?

Тариф на воду встановлює не місцева влада, а Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Комісія бачить доцільність у такій відмінності цін, зважаючи на різні обставини в регіонах: доступ до води, ціни на електроенергію та інші показники.

 




За матеріалами: 24tv.ua