UA
Pattern
Pattern

В Одесі з 9 вересня інспектори з парковання почнуть виносити постанови про штрафи за порушення.

В Одесі з 9 вересня інспектори з парковання почнуть виносити постанови про штрафи за порушення.

Додано: 2019-09-11

У зв'язку з проведенням реформи в сфері паркування транспорту в органи місцевого самоврядування передано функції, які дозволяють здійснювати штрафні санкції по відношенню до порушників Правил дорожнього руху (ПДР).

В Одесі дані функції покладено на департамент транспорту, зв'язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради.
З 21 серпня 2019 року на території Одеси почали роботу інспектори з паркування. В даний час інспектори проводять інформаційно-роз'яснювальні заходи щодо недопущення порушення правил зупинки і стоянки.

З 9 вересня 2019 року інспектори з паркування розпочнуть здійснювати фотофіксацію правопорушень та виносити постанови за порушення правил зупинки та стоянки, що передбачає адміністративну відповідальність.

* * * 

Інспектори з паркування розпочали роботу на території міста з метою реалізації Закону України від 21.12.2017 року № 2262-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів».

Служба інспекторів отримала повноваження:

- виконувати функції щодо притягнення до адміністративної відповідальності водіїв, які порушують ПДР у частині стоянки/зупинки транспортних засоби;
- виписувати штрафи в разі несплати водієм транспортного засобу паркування;
- здійснювати евакуацію автомобіля, якщо він перешкоджає організації дорожнього руху або знаходиться на місці, призначеному для транспортних засобів осіб з обмеженими фізичними можливостями.